Senaste inläggen

Av Yujin Zhang - 29 december 2008 20:58

Ja idag gick man inte upp förran kl11 efter förra nattens tv tittande. Solen sken genom fönstret och plötsligt tog jag spontanbeslut att åka någonstans och fota när det ändå är så bra väder. Bakom mig lämnade jag någonting som har plågat mig mer eller mindre hela lovet, nämligen alla läxor som våra (snälla) lärare har gett oss under lovet.

Sagt som gjort åkte jag mot Ekerö för att prova en fotoplats som jag har funderat på prova många gånger, nämligen vid Lindötunneln som ligger mellan Drottningholm och Ekerö C. Jag tänkte att stå toppen av berget och zooma in med min 40-150mm objektiv och eftersom det fanns inte det minsta moln i sikte måste det ha varit perfekt.

Men som vanligt gällde Murphys lag. När jag kom dit visade det sig att i riktning mot Ekerö fanns det en skarp högersväng som gjorde det omöjligt att fota miljön och inte bara bussen så jag gick över till andra änden. Väl framme visade det sig att solen hade redan sänkt så lågt att bussen skulle vara helt mörkt om jag ville få annat än bara vit duk i bakgrunden. Jag bestämde mig att ändå prova och så började klättringen. Det var isigt och halt på vägen upp halvvägs såg jag att det var ingen idé att fortsätta eftersom sista biten såg för brant ut och stängseln som ska skydda mig mellan liv och död var långt ifrån perfekt skick. Det tog mig inte länge för att bestämma att skita i det och klättra ner - som tog sin lilla tid.

Väl nere tänkte att gå en bit för att försöka fota NÅGONTING åtminstone så att hela dagen inte gå åt spillo men efter 50m blev det för kallt och jag började nysa. Ett snabbt titt i tabellen visade sig att det var kvartstrafik samling i bägge riktningar och då bestämde jag att det var lika bra att åka hem istället för att bli förkyld sisåhär under nyåret.

Jahupp, imorgon ska man försöka göra _lite_ läxor hemma innan man beger sig ut för att handla mat inför nyåret. Får väl se hur det blir...

ANNONS
Av Yujin Zhang - 28 december 2008 19:05

Idag hände verkligen inte så mycket. Gick upp ungefär kl10 och då sa morsan att jag måste stanna hemma och hjälpa till för att städa källaren så att vi får plats med all möbler som Bring ska köra hit med senare ikväll. Sagt som gjort slog man på datorn och började surfa, chatta och ja, göra lite allt möjligt, böl.a.  körde man Norrköpingsfjärren några timmar och hoppade på att Hallsbergsfjärren kommer imorgon.

Strax efter kl17 kom bilen med våran möbler och så började man lasta och bära ner allt i källaren. I skrivande stund har man ändå inte listat ut hur man får tre sängar, två matbord och tre stolar in i ett utrymme på 3.5 kvm. Jaja, den som lever får se...

ANNONS
Av Yujin Zhang - 27 december 2008 19:10

Var på besök i IKEA i Kungens Kurva med föräldrarna för att göra av med 10 laxar. Efter fyra timmars vandring inne i byggnaden fick vi till slut en del av sakerna som stod på inköpslistan och nu i skrivande stund är sakerna hos Transportservice. En söt och snäll tjej vid disken tog hand om varorna (som hon räknade till 24 och hur än jag räknade blev 21...) och förhoppningsvis kommer vi få dem hemsickad imorgon kväll.

Kanske är lika bra att nämna, att anledningen till dessa inköp är för att vi kommer flytta, från dagens studentlägenhet i Lappkärrsberget till ett nytt ställe norr om stan. Stället ligger i Vallentuna kommun och just nu håller de på med lite allt möjligt installation innan vårt flytt om två-tre månader.

Av Yujin Zhang - 26 december 2008 23:33

Jaha, då har man börjat blogga också. Har funderat på det ett tag och till slut bestämde jag att prova på det och se hur länge man orkar med det.

 Dåså, ska man börja lätt så kan jag väl börja med att förklara varför namnet på bloggen heter som den gör - Perkele Trafikki Oy.

Jo, allt började under mitt besök till Norrland i somras med kompisen Jim. Vi spenderade en hel vecka i Norrbotten (som ligger i Norrland för 08:or som tycker allt_norr_om_Östermalm_är_Norrland). Under denna resan åkte vi rätt mycket i inlandet, längs rv45 och såklart hörde man, förutom samiska, också en hel del finska. Efter knappast två dagar i Norrlands inland tyckte vi att vi hade hört tillräckligt med finska att vi började imitera dem, alltså prata svenska med finsk dialekt. Och då kom det, ut ur ingenstans - Perkele Trafikki Oy! Det perfekta namnet för våra bussföretag, om vi nu kommer starta någon i framtiden.

När vi ändå är in på Norrbotten kan jag passa på att säga att jag längtar dit igen och nu helst en bilsemester på 2-3 veckor när man har skaffat körkort och då tänker jag besöka varenda by som finns i Norrbotten!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se