Senaste inläggen

Av Yujin Zhang - 1 januari 2010 20:43

Då var det början på ett nytt år, ett nytt decenium och en ny början. Men det finns några unfinished business från deceniumet som har gått. Bl.a har vi denna spöklinje i mellersta Norrland, nämligen linje 47 som trafikerar mellan Strömsund och Dorotea.


Linjen har en avgång per riktning per skoldag, ingenting på helger eller lovdagar. På morgonen kör den ner från Dorotea strax innan 7 och är framme 08:10 i Strömsund. Sedan på eftermiddagen återvänder den till Dorotea med avgång 15:20.


Denna linje kan man varken hitta på Länstrafiken Jämtlands eller Länstrafiken Västerbottens hemsida. Däremot finns avgångarna uppe på deras reseplanerare, vilket är alltid något. Det verkar som Länstrafiken Västerbottens marknadschef Tor Eriksson har lyckats rejält här. Inte bara har han sett till att försämra anslutningarna längs kusten så att de knappt existerar, utan nu ska vi leka "gömma tidtabellen för resenärerna" så att alla tror att det inte går någon buss - på så sätt kan vi ju fan säga att det inte finns någon underlag för linje och vips! nedläggning nästa år! Verkar som familjeföretaget Eriksson (oj ursäkta, Länstrafiken Västerbotten) vet vad de håller på med.


Å andra sidan, det är svårt att säga huruvida det är Jämtland eller Västerbotten som har ansvaret, då jag vet inte ens vem det är som är beställaren till trafiken (vet de ens det?). Ja, det finns två alternativ egentligen, antingen familjen Eriksson vill leka vidare "oj nu ska vi leka skappa_helvete_för_folk_som_betelar_våra_lön" eller så bollar ärendet runt mellan dessa två trafikhuvudmän om vem ska orka ringa en IT-tekniker för att kunna lägga en pdf-fil på nätet med 47ans tidtabell...


//Yujin

ANNONS
Av Yujin Zhang - 13 december 2009 22:22

Då var det spikat. Det blir ett traditionsenligt Norrlandsbesök under v9. Denna gång blir det dagtåget på söndag v8 från Gävle som ska ta mig till Ö-sund, framme kl19 på kvällen. Från Stockholm blir det Upptåget till Gävle. Varför? Jo, från Gävle kostade biljetten 139kr medan från Stockholm blir priset hela 402kr så plötsligt. Så det är mer än prisvärt att ta Upptåget a 12:50kr från Väsby. Jag tror det är tom smidigare för min då, för då behöver jag bara ta 524 från Vallentuna till Väsby, istället för att åka via Stockholm C.


Sedan ska man stanna i Ö-sund till tisdag och då åker jag vidare uppåt, till Ö-vik där jag träffar Öviks bussmupp. Han kommer köra oss till Skelleftehamn där deltagare nummer tre joinar. Onsdag morgon börjar "årsmötet". Exakt resplan är inte färdig än, men en sak är säker, vi kommer sluta i Boden på fredag kväll, för då går nämligen mitt nattåg ner till hufvudstaden. Appropå det, undrar om jag kommer få träffa Mojo igen, det var länge sen. Han kanske har lite mer Veoliauniform som han inte längre behöver?


Hursomhelst, det kommer bli roligt. Nedräkningen har börjat.


//Yujin

ANNONS
Av Yujin Zhang - 12 december 2009 13:48

På Postvagnen, som jag tjuvläser lite då och då har de sedan ett år tillbaka en skribent som älskar att skryta med sina resor som han gör med sitt Årskort guld som han köpte för 75k. För några månader sedan köpte han sitt andra kort...ja jöses vad bra han är på kasta pengar i sjön för det första.


Visst, ingenting fel med att skriva sina observationer och reseberättelse osv. MEN, denna gubbe verka ha aldrig hört talas om google trots han säger sig vara programmerare de dagar han jobbade. Själv har jag lite svårt att få ihop det här, datanörd som aldrig hört talas om google? :S


Han ställer världens dummaste frågor på vagnen, frågor som man får fram med en enkel sökning på google, eller saker man hittar på resplus.se, eller respektive länstrafikens hemsida. Det verkar som han aldrig hört talas om internet öht och det enda fönster_till_det_yttre_världen är postvagnen. Det är där man får sina svar.... may god have mercy on him.....


//Yujin

Av Yujin Zhang - 11 december 2009 17:21

Snart är det jul och då har man fullt upp med diverse projekt och läxor från skolan. Så smart lärare är, att lägga alla deadline på 11e jan, datumet vi börjar... Detta betyder att man kommer stanna hemma under jullovet.


MEN, vecka 9 in på det nya året kommer jag troligen "traditionsenligt" åka upp till Norrland för att träffa Norrlandsgänget som diggar bussar. Någon riktigt tradition kan man inte riktigt kalla det än då det är bara 3e året i rad och någon "riktig" Norrland är det inte heller då resan börjar redan i Ö-sund. Därifrån kommer jag åka via Övik för att senare hamna i DiktaTORs familjföretagsland, närmare bestämt, Länstrafiken Västerbotten. Varför familjföretag? Jo i praktiken är det bara han och hans fru som sitter på det tomma betongbyggnaden i Lycksele och har som hobby att strula till det för människor.


För dem är länstrafiken bara ett hobby, när tiden finns. Resten av tiden måste man ju faktiskt hålla koll på sina sysslor, som t.ex diska, tvätta, vattna trädgår'n, klippa gräset, städa mfl mfl. Då och då när man har en kvart eller halvtimme över kan de cykla till denna betongbyggnad och kolla vad för strul man kan skapa för resenär inför kommande årets tidtabell. Ska vi se till att kustbussen kommer 10min EFTER eftermiddagsrusning avgår? Eller ska vi kanske tidigarelägga 15 mot Ume från Vännäs med fem min, så att den går precis INNAN alla bussar från alla möjliga byar kommer in? Då kan vi lika bra strula till lite mer, dra in 15 som ska gå halvtimme senare, så resenär får vänta snällt på 19an från Bjurholm som går 50min senare istället! Jaja...möjligheterna är många och det är nog bäst för alla att jag inte spiller alla knep så att de inte förverkligas...


Iaf, sportlovet kommer troligen spenderas i Västerbotten, i en tätort öster om Skellefteå med namnet Skelleftehamn. Där har vi iaf ett företag som sköter sina bussar, inte som Swebus här som försöker täcka sina skit som de har lämnat efter sig genom att byta namn till Nobina...fegisar...


//Yujin

Av Yujin Zhang - 8 december 2009 22:23

Om några månader är det dags att välja högskola för oss som vill fortsätta plugga i Sverige. För en månad sedan var det kaos i skolan för de som skulle söka till England bl.a Jag gjorde de också, men mest för skojs skull och £19 fattigare blev man efteråt.


För min del lutar det åt Samhällsbyggnad i KTH med inriktning trafikplanering. Många frågar mig hur jag har lyckats vara så övertygad om att just den kursen är "den rätta". Faktum är att jag har velat fortsätta den vägen ända sedan högstadiet. Redan då visste jag att "jahupp, det här med trafikplanering är min grej det, det vill jag syssla med i framtiden".


I fredags var jag o några kompisar på Sacomässan i Ävsjö där de flesta högskolor i Sverige var närvarande och försökte fiska elever. Det som jag fick ut från mässan var mitt andra val - ifall jag inte kommer in på KTH. Vad blir det? Jo, Linköpings Tekinska Högskola. Visserligen inte ens hälften så känd som KTH, men va fan, det är bara den skola och KTH som har trafikplanering som inriktning inom civilingejör! I Lkp heter kursen "Kommunikation, Transport och Samhälle" med trafikinformatikinriktning. I fjol var det bara 13 som sökte till denna linje vilket betyder att alla kom in (duh....), så någon konkurrens lär jag inte få här borta iaf...


Så kom man hem den freag och sa till morsan att jag tänker plugga i Lkp ifall jag inte kommer in på KTH. Galen hon blev. Grejen är att man är inte riktigt redo att flytta hemifrån till nån håla som Lkp (ok, annan sak om det gällde London eller England öht) men till Lkp??? Nädu, jag håller mig till pendlingen tack. I praktiken betyder det att stiga upp kl3 varje morgon, ta nattbussen in till staden och åka X2 521 ner till Lkp, framme strax före kl7!


Hur blir det med resekostnad då? Jorå, det har jag också kollat upp på. Köper jag TiMs månadskort blir det drygt 3200kr/månad och då kommer jag bara till Norrköping och det är fortfarande några mil kvar ju! Vad betyder det? SJ Årskort såklart! Äntligen har man ett ursäkt att skaffa årskortet som ger gratis resor på samtliga SJ tåg! Saftig prislapp ingick på köpet också....hela 39,400kr, engångsbelopp! Ingen delbetalningar där inte! Jahupp...hoppas jag har hittar ett bra sommarjobb nu på sommaren då.


Vad har jag kommit fram till då? Jo, plugga som fan så jag kommer in på KTH! Inte kan jag hosta upp 40k bara så där just nu. :O Fast frågan är ju också hur länge man kommer orka pendla sisådär 5 timmar per dag, 25 timmar per vecka, nästa 1000 timmar per år! Fy fan!


Jaja, årskortet kan jag nog fixa genom att müggla lite med KTH sedan (om jag kommer in) och försöka göra det till del av mitt examensarbete på något sätt, typ åka till varenda by i Sverige och kolla på hur deras trafiknät ser ut eller nåt....vette fan hur det kommer gå till, men visst, man är sugen på årskortet + tillägget som ger gratis resa till samtliga kollektivtrafik i Sverige, allt för 54,000kr. :D


//Yujin

Av Yujin Zhang - 27 oktober 2009 16:57

...precis söder om Sälen där man tar 10kr i sk "kontanthanteringsavgift" resp 15kr för "korthanteringsavgift". Förutom det tar de yttligare 10kr i "serveringsavgift". Och inte bara det, de tar oc...kså en "tilläggsavgift" på 15kr för dryck trots det står "kebabtallrik meny" på menyn. Det är därför en vanlig kebabtallrik med burk cola gick på 105kr (70+10+10+15). Hur ofta ser man det i Sverige? O hur lagligt är det egentligen?

Av Yujin Zhang - 11 oktober 2009 00:13

...där man inte får skriva om sin åsikt?

...där man bara får skriva om saker som främjar moderators arbetsgivare?

...där man inte är respekterad *bara* för att man inte är med i branschen 100%? (Trots i forumets stadgar står "Bussnack är till för alla bussentusiaster")

...där ens tråd blir låst så fort man visar mer intelligens inom branschen än moderator?

...där vissa har rätt att pajkasta, snacka skit, använda forumet som klagomur, hålla privata diskussioner (alla 4 är förbjudet enligt forumets regler) medan andra får varning så fort man har det minst åsikt?


Nä, det är inget forum där inte, utan det är de arbetsskadades kaffestuga! Det är forumet där enbart saker moderator tycker om (eller främjar företag de jobbar åt) får diskuteras, allt annat kvastas.

 

Hur mycket demokrati (eller diskussion/debattering för den delen) är det egentligen?

 

(o förresten, vilket forum jag pratar om, ja det är upp till er att bestämma, men den jag tänker på har med mitt intresse att göra)

 

//Yujin

Av Yujin Zhang - 12 september 2009 21:40

Ja då har man återligen börjat filosofera så här på lördagskväll när man har massor med läxa att göra. Dagens ämne är religion, nämligen, varför har vi öht religion om vi går i naturventenskapslinje? Visst, går man i sam så kan jag förstå, men nu har vi valt naturlinjen av just den anledning att vi vill med science att göra, inte massa samämnen! Personligen tycker jag att man borde kunna få in en bit av rel A i själva SO A om man går i natur o så kan vi få 50 poäng extra till andra ämne istället!


När vi ändå är inne i det här med religion, jag som är en non-believer tycker det är rätt onödigt ämne egentligen. Grejen är, Sverige är ändå rätt liberalt när det gäller sådana frågor, vi har rätt till våra egna tänkande, så varför strular till det med att försöka hjärntvätta oss med alla andra religion? Jag har absolut ingenting emot dom som är religiösa, men att vi ska ta upp sådana frågor i skolan och diskutera vad vi tycker om det, ja det är helt fel enligt mig. Religion är en privat sak, det är ingenting man ska gå runt och skrika om. Jag tycker, så länge läraren hjärntvättar oss med uppfattning att "ja, vi har alla olika tron därför bör ni respektera det", i SO A så tycker jag att det räcker mer än väl. Det är bara slöseri med tid att gå in och diskutera bort sig om hur man borde tolka den och den raden på bilbeln... VAD tjänar vi, som inte är kristna på det liksom?


Som sagt, går man i sam, speciellt med nån inriktning där det handlar mycket om religion och folkens tron, ja då fattar jag vitsen med kursen, men annars? BORT MED RELIGION FRÅN NATURLINJEN!


/Y

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se