Senaste inläggen

Av Yujin Zhang - 10 april 2011 18:17

Och så lider denna helg mot sitt slut. Sitter här i nån datasal på KTH och tänkte komma igång med programmeringen som jag ligger såååå mkt bakom just nu men får se hur mycket man får gjort ikväll.


Lördagen bjöd på jobb på Spårväg City 11:31-19:58 och det va mycket folk det. Huvudsaken var att alla var jättetrevliga och det hände ingenting "out of the ordinary" förutom på sista varvet där några ungdomar ville bråka med mig. Det fick de inte utan de fick gå av vid nästa hållplats och så var den saken gjort.


Efter jobbet blev det raka vägen hem för jag var så trött från arbetsdagen samt dålig sömn natten innan. Några timmars sömn senare vaknade jag och så blev det saöndag. Även idag stod Djurgården på schema fast på Djurgårdslinjen och idella basis. Åkte en halvtimme senare än lördag till Djurgården och det fick bli vagn 333 denna gång. Dagen gick hyfsat snabb och det var inte mer tjat än vanligt om det där med att enbart SLs kort gäller på museispårvagnen. Under dagen lyckades jag även ragga en Spårväg Citytjänst för morgondagen, 10:29-19:04 vilket är jättebra för jag är sugen på att jobba på City igen främst för att det är lite mer människor i rörelse.


Dagen slutade 17:22 och nu, drygt en timme senare sitter jag och bloggar. Tanken är att efter jag har lagt upp detta inlägg så ska jag börja med programmeringen, men vi får se hur det kommer gå.


/Y

ANNONS
Av Yujin Zhang - 7 april 2011 21:15

Blev uppringd av Jim på eftermiddag och undrade om jag kunde göra honom sällskap medan han väntade på hans tur vid Poliskontoret för att fixa pass. Visst, varför inte, jag kom ändå ingenstans med programmeringen (som jag fö måste vara färdig med om en vecka, men saknar verkligen lust och ork just nu). Åkte dit och får reda på att han redan väntat där i trekvart och det var typ 40 av 80 nummer kvar. Efter lite mer än en timme efter jag kommit så var det äntligen hans tur och fem min senare kom han ut och jag var helt inställd på att han glömde något för inte kan det vara så där lätt?


Men visst var det så. Den här proceduren påminner mig om när jag skaffade leg på Skatteverket förra året. Där fick jag en nummerlapp, 55 nummer. 2½ timmar senare var det min tur. Vad gjorde dom? Jo, bara att kolla att jag är jag och att jag har betalt avgiften och 1min senare fick jag en ny nummerlapp med 50 nummer till. 3 timmar senare var det äntligen min tur. Gick fram, kille tog en bild och bad mig skriva under och 5min senare var det färdigt. 5½ timmar besvär varav 5timmar 24minuter gick åt att vänta... Jaja, vad ska man säga.


Men men, nu är passet fixat så nästa steg är egentligen bokningarna. Det är lite väl tidigt att boka billiga flyg hos Ryanair för slutet av juli så nu får vi avvakta lite med resan i ett par månader antar jag.


Imorn blir det fö jobb. TL ringde imorse och jag fick typ 3 timmar jobb på eftermiddagen med start 15:31. jippi :D

ANNONS
Av Yujin Zhang - 6 april 2011 22:40

Träffade en riktig gammal kompis idag efter skolan och tog en öl vid KGs berömda star bar och kollade på medan bekanta på KG gick förbi. Star bar (som numera heter nånting annat) var liksom stället alla myndiga (och icke-myndiga) ölsugna personer på KG chillade efter skolan, det sägs att stället är även lärarens hak och ibland kan man se grupper med lärare från KG där borta. Men idag var det bara oss två f.d KGare där, troligen för att det var en onsdag (på högskolan har man i princip ingen veckodag, bara "veckan_förra_tentavecka" och "alla_andra_dagar" xD).


Men iaf, ett ämne som kom upp var tågluffresa vi gjorde ifjol. Resan gick Stockholm-Hamburg-Amsterdam (Haarlem)-Bern-Budapest-Prag-Warszawa (Radom)-Stockholm. Det blev sex länder, fem valutor och lite över två veckor. Tanken var att vi skulle stanna i Polen i två veckor men efter två veckor hit o dit i Europa var vi ganska trötta och plånboken var inte så tjock heller, speciellt efter incidenten i Hamburg så därför bestämde vi att bara stanna 4 nätter i Polen och tog första bästa flyget hem.


I år planerar jag att göra en tågluffresa igen fast med två bussdiggare. Resan kommer att äga rum slutet av juli och tanken är att den ska vara drygt två veckor lång. Som det ser ut nu så kommer vi att köpa samma biljett som jag köpte ifjol, nämligen 5 resdagar på 10 dagar. Valet stod mellan den och 10 resdagar på 22 dagar men efter ha gjort lite pusslande så har jag kommit fram till att det blir för mycket bråttom med att hinna med alla ställe om man tar det senare alternativet som dessutom kostar 800kr mer.


Ett scenario som jag tittar in på just nu är att åka Stockholm-Hamburg (typ sista stoppet innan man börjar resan på kontinenten)-Paris-Barcelona-Bern-Zurich-Budapest-Warszawa. Problemet med detta upplägg är att det kan vara svårt att htita spontanboende i Paris och Barcelona (ungefär det problemet vi hade i Amsterdam) och kanske hamnar i nån håla två timmar bort, vilket är bra på ett sätt, mer äventyr. Men det som är bra är att det blir nästan ingen CNL-linjer utan bara EN eller D/R vilket betyder större chans till lediga platser.


En annan grej är att jag vill helst få in Prag också men eftersom vi bara har fem resdagar så betyder detta att vi får lösa separata biljetter på ena resdagen. Frågan nu är hur mycket tågresan Prag-Warszawa kommer att kosta? Skulle resan ha skett enbart inom Polens gränser skulle jag inte ha oroat mig för mycket eftersom där verka man fortfarande tillämpa nån sort av km-taxa beroende på tågtyp (visserligen är D/R-tågen inte den billigaste tågtyp men ändå). Nu ser jag även att man kan åka med EN445 istf D406/R406 som vi åkte ifjol, som har kursvagnar från Budapest. Det känns som att EN445 kommer att kosta lite mer för att den är en EuroNight men diggarfaktorn är lite högre då tåget har destination Moskva, vilket betyder chans att få åka ryska vagnar, fast jag tror inte att man har just ryska SITTvagnar i det tåget tyvärr... :(


Slutsatsen är att jag tror inte att biljetten för den delen kan kosta mer än 300-400SEK, för några sommar sedan åkte vi liksom Krakow-Gdansk för ungefär 150SEK på ett nattåg så... Jaja, det är några månader kvar och just nu ligger vi i stadiet att se till att en av deltagaren fixar sitt pass och sedan är det väl bokningen av flygbiljetter näst :D


//Yujin

Av Yujin Zhang - 5 april 2011 18:26

Fick plötsligt lust att väcka denna blogg till liv igen när jag satt på Roslagsbanan på väg hem idag. Det har hänt en del sen jag bloggade sist.


*Har gått min sista dag på Kungsholmens Gymnasium och tagit studenten

*Börjat på KTH Samhällsbyggnadsprogrammet, typ 4 1/4 år kvar men det spelar ingen roll för alla är så trevliga, roliga och sociala på KTH :D

*Tillvidaranställd på AB Stockholms Spårvägar som spårvagnskonduktör och jobbar då tiden finns (och inte finns :p). Även här finns många trevliga kollegor och det är jätteskönt att kunna skifta mellan skolan (ena gänget) och jobbet (andra gänget) ifall man blir trött eller småless på ena :)

*Anmält KG till Skolinspektionen då ledningen/snarare en viss person slarvat rejält med att hålla koll på vad sina personal håller på med. Men när skolinspektionen väl besöker skolan kan man väl gissa vad denne har berättat dem.......


Eftersom det händer så pass mycket helt oväntade/random grejer på jobbet (främst hur vissa konvsersationer med resenären kan vara) så tänkte jag att jag ska ha denna blogg som ett ställe att sprida mina tankar på saker och ting som har hänt på jobbet, KTH och livet fö.... Vi får väl se hur länge jag orka hålla bloggen vid liv denna gång :D


***


Nu så här på tisdagskvällen är jag jätteglad att jag är färdig med preliminära versionen av matteprojektet efter ha försökt komma överens med MathType hela eftermiddagen då mindre användarvänligt program får man leta efter. Nu återstår *bara* p-uppgiften kvar, har faktisk en hel del kvar att göra men har verkligen ingen lust. Så länge man får godkänd på den så kan man alltid tenta upp efteråt om lusten finns (vilket det inte lär göra). Nää nu är jag lite less på alla dessa obligatoriska_kurser_som_måste_innehålla_matte och vill börja med de samhällsorienterande kurserna istället!


K ringde mig tidigare idag och frågade om jag kunde ta tj6107 på lördag och visst. Jag har ju reserverat helgen för jobb (spelar ingen roll om det är betalt på Spårväg City eller ideellt på DjL) så hoppas att han ringer imorn och erbjuder nån ledig tjänst även på söndag. Lite rolig där när han ringde, det första jag sa va: "Är det den tjänsten med fem rader?" och han sa "Nej bara 4 (skratt)" Aja, det fick duga. Personligen tycker jag att tre rader på en vanlig 8-timmars tjänst är lagom. På söndagar finns nämligen en tjänst som har fem rader och jag tycker inte riktigt om att åka ett varv och hoppa av, halvtimme, sedan hoppa på igen för att åter hoppa av igen halvtimme senare. Man hinner inte göra sig bekant med vagnen, tycker jag, även om man troligen har åkt den dagen innan.


Men annars är mina favoritjänster de som börjar på eftermiddagen och slutar runt 23-24 samt 26. Man hinner precis med hemrusningen från Djurgården de första timmarna och möjligen rusning till Tyrol eller Cirkus om det är något där och möjligen också rusningen hem för de besökare senare på kvällen. Men är det ingenting på Tyrol/Cirkus den kvällen så är det jättelugnt och man kan ta det jättelugnt.


Om några veckor börjar vårtabellen vilket betyder att det blir 10min trafik fram till midnatt (tror jag?) som i sin tur betyder att de tjänster som slutar strax efter 23 idag kommer sluta en timme senare och att "kvarten" vid Waldemarsudde försvinner. Snart börjar även klasskivorna och frågan är om Hasselbacken lånar ut stället till sådant. Jag fick för mig att man gjorde det ifjoll men har faktisk ingen anning. Kanske blir lite nattfylla där om några veckor, men annars är det hur lugnt som helst på 7an även på helger, folk är trevliga och under de sju månader jag har jobbat på Spårväg City (har ju jobbat på DjL lite längre annars) man har faktisk sett många stammisar som bor ute på Djurgårn (att det faktisk bor folk där!) som gärna pratar lite extra. Jättetrevligt! :D


Jaja jag kan prata på i evighet om jobbet men nu får jag sätta punkt för denna gång! På återseende!


/Y

Av Yujin Zhang - 11 februari 2010 21:55

Vilken vecka man har haft. Det började med en sk grådag (=fridag) på måndag p.g.a någon lärarkompetensgrej.

På tisdag fick min datorn virus så jag var upptagen med den hela kvällen för att första ta bort det.

Dagen efter, onsdag, var det åter dags för en fridag, denna gång p.g.a utvecklingssamtal, nånting som jag inte haft sen ettan eftersom våra kära klasslärare litar på oss. :)

På onsdagkväll fick jag av nån anledning för mig att det var en fredag så därför slog jag aldrig på väckarklockan.

Idag på torsdag gick jag upp en timme senare än jag skulle, delvis för att väckarklockan var avstängd och dels för jag fick för mig att det var en fredag idag. *suck*

Men iaf, efter en snabb frukost gick jag ut till hållplatsen ute på landsväg 264 för att gå på morgonens sista 608 mot stan. Men så typiskt dök bussen aldrig upp just idag av alla dagar. Det fick bli en promenad till 664s hpl på lokalvägen för jag hade ingen lust att gå hela vägen, förbi huset, och till jvstn. Drygt 100min sen kom jag äntligen fram till skolan, efter ha missat första lektionen och 20min av andra.

Imorgon är det fredag (på riktigt denna gång) och då har jag bara två lektioner, tack för det. Biologi och fysik. Sedan är det helg!


//Yujin

Av Yujin Zhang - 8 februari 2010 08:56

Japp, nu är man bannlyst från Buss Snack efter dessa år. Efter flera års av hård kamp med att få fram mina åsikter och nytänkande, nytt blod i branschen så har all jobb gått i förgäves. Det hjälper inte - så länge vi har gamla yrkesskadade som moderatörerna på Buss Snack så lär vi aldrig få nytt blod i yrket. Det är en en losing battle helt enkelt. Sorry. Jag har försökt, men på detta forum tillåter man inget nytänkande.


//Yujin

Av Yujin Zhang - 8 februari 2010 08:42

Det finns några huvudfigurer på forumet som moderatörerna har som högsta intresse att skydda, ovasett hur många mycket skit de kastar på andra personer. En av dessa är denna administrator som hängde ut mig igår. Det denna person gjorde igår visade hur fegt dessa yrkesskadade personer är. De är inte manliga nog att ta itu med problemet själv, utan de starta en pajkastningtråd på forumet så att läsare kan göra jobbet åt dem - fegt ni är alltså! Ni kan inte stå upp för era åsikter så ni lurar alla andra till att tro en sak på falska grunder sen gömmer ni bara i bakgrunden. Ni är bara en massa fegisar helt enkelt.


Och någon ursäkt lär jag inte få, här har vi pm-växling från igår/idag:


1)

En ursäkt från (namnet utelämnat) sida vore på sin plats. Jag erkänner att jag kan ha varit hårt vid vissa diskussioner, men inte en enda gång har jag hängt ut en person på samma sätt som (namnet utelämnet) har gjort och gått till personangrepp. Det han har gjort är inte snyggt, betänk att han är en av administörerna på detta forum, vädligt bra image han skapar åt er.


//Yujin


2)

Inte på snacket kanske men den uthängning du gjort på din blogg är allt annan än fin. Som sagt: det är inte vår sak vad du skriver där. Men det är vår sak att hindra att du använder vårt forum att länka till den. Om vi tillåter den länken skulle det allvarligt kunna skada SvOf.


/(namnet utelämant)

Av Yujin Zhang - 7 februari 2010 22:42

Tydligen får administörer på detta forum pajkasta också, snacka om bra image.   


 
 

Drygt 1 1/2 timmar senare får jag pm från en annan administratör på detta forum:

Hej!


Jag har tagit bort länken till din blogg i din signatur. Vi kan inte på Bussnack hindra dig från att skriva vilket förtal du vill på din blogg men vi kan hindra dig till att länka dit.


Om du inte accepterar detta beslut så begär du lämpligen ditt utträde från Bussnack.


Hälsningar
(Namnet utelämnat)
Moderator


Nämen va kul, inte ens en ursäkt från pajkastare, bara för att jag är en hot till honom på något konstigt sätt som jag inte har listat ut än... Japp, här har vi en till syndrom på att man är yrkesskadad. Snart kan jag börja skriva bok om de yrkesskadade på detta forum....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se